4 adet kabak
250 grm kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
dereotu
tuz,karabiber
Soğanı küçük küçük doğrayıp kavurun,kavrulan soğana kıymayı ekliyerek onuda kavurun ardından salça ve tuz karabiberide ekliyerek çok az suyla bir iki taşım kaynadıktan sonra kabuklarını temizlediğiniz kabağı boyuna dörde bölerek küçük doğrayın ve tencereye ekleyin o şekilde biraz kendi suyuyla pişirdikten sonra,biraz üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyerek 10-15 dk kadar pişirin kabaklar yumuşayınca pişti demektir,ocağın altını kapatmadan önce bir avuç kadar dereotu ekliyerek kapatın.Afiyet olsun :)))
250 grm kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
dereotu
tuz,karabiber
Soğanı küçük küçük doğrayıp kavurun,kavrulan soğana kıymayı ekliyerek onuda kavurun ardından salça ve tuz karabiberide ekliyerek çok az suyla bir iki taşım kaynadıktan sonra kabuklarını temizlediğiniz kabağı boyuna dörde bölerek küçük doğrayın ve tencereye ekleyin o şekilde biraz kendi suyuyla pişirdikten sonra,biraz üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyerek 10-15 dk kadar pişirin kabaklar yumuşayınca pişti demektir,ocağın altını kapatmadan önce bir avuç kadar dereotu ekliyerek kapatın.Afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder