28 Ağustos 2013 Çarşamba

Tombik Biberli Domates Sosu (TURŞUDA)diyebiliriz :)


Ben acıyı çok sevdiğim için turşu yaparken acı olması benim için çok önemli işte bu yüzdende ne zamandır çok sık yediğim ancak bi türlü yapmaya fırsat bulamadığım bir sosu bugün niyahet yaptım şimdide gelin birlikte yapalım başlıyoruz:)))


                                           MALZEMELER


                                          2,5 KİLO DOMATES

                                          1 KİLO TOMBİK ACI BİBER

                                          1 DEMETMAYDANOZ
                                           YRM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
                                            YRM ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
                                           11-12 DİŞ SARIMSAK (1 BAŞTAN BİRAZ FAZLA)
                                           2 YEMEK KAŞIĞI KAYA TUZU

                                         Domatesleri soyup rondoya sığıcak şekilde koyarak

                                          rondodan geçirelim

                                         sırasıyla önce yağı

                                        yıkanmış küçük doğranmış(dilerseniz sarımsakla birlikte rondodan geçirebilirsiniz

                                         sarımsak

                                         kaya tuzu

                                          Veee sirke...

                                         Kaynamaya başladığında


                                        Biberleri ekleyin ve 10 dk kadarda o şekilde kaynatın

                                         Vee işte geldik en önemli kısmaa,kaynayan sıcak sıcak olan sosu
                                          kavanozlara koyarak kapağını  çok çabuk kapatarak ters çevirin
                                          ve o şekilde bi örtü yada tepsiye dizerek 1 gün boyunca hiç dokunmadan
                                          bekletin.Ertesi gün çevirdiğinizde eğer kapaklar içine çökmüşse yani üzerine
                                          elinizi koyduğunuzda bi şişlik hissetmiyorsanız sosumuz kışa hazır demektir...
                                          Afiyet olsun...Açtığımdada ilk sizlerle paylaşıp lezzetinide size anlatıcam ...

Eveeeet bayanlar dün yapmıştık bugün hepsi tutmuş süperr :)) Artık kışa hazırız..Haftayada kelek turşusu yapıcaz birlikte ..:)))

17 yorum:

  1. Afiyetle tüketin. Çok beğendim. Eşim bana yaptırtmıyır:( ANTALYA DA HERŞEY YAZ KIŞ VAR DİYOR.
    bÖYLE YAPANLARADA İMRENİYORUM. kISIR VE KURU FASULYE İLE NE GÜZEL OLUR..

    YanıtlaSil
  2. Çok seviyorsanız 1 er kiloluk yapın nursevin hanım eşinize söylemessiniz süpriz yaparsınız yaz gibi olurmu kışın sebze meyve.evet dediğiniz gibi fasulyede güzel olur bn özellikle kahvaltılar için yaptım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyorlar afiyetle yersinniz inşalah sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Domatesli biberli turşuyu çok severim..Her sezon biber turşusu yaparken kahvaltıda tüketmek için ayrıca 2 şişede yanında domatesli biber turşusunu ihmal etmem..Harika oluyor llerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. evet bnde kahvaltıda çok severim hep arkadaşlarla yerdim bu sefer kendim yapmak istedim vee bugün ters çevirdim soslarımı hepsi tutmuş :)) teşekkürler hatice hanım sizede afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. merhaba bu ölçüden yrımlık kaç kavanoz çıktı acaba.elinize sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  7. 5 yarımlık kavanoz canikom :) Bende ne kadar çıkacağını denemek için yapmıştım bidahakine ona göre yapıcam :)teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. oya hanım şu an elimde yarım kilo biber var bana domates ve diğer malzemeleri ne kadar koymam gerektiğini yazarsanız çok sevinirim bekliyorum yapacagım şimdi sevgiler tombik biber turşusu için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. safiye hanım sanırım sizsiniz :) 1 kilo biber için bütün malzemeleri ikiye bölerek yaparsanız aynı olacaktır 1 kiloya 2,5 domates yapmıştım sizde 1,250 grmla diğer malzemerinde yarısını koyarak yapabilirsiniz afiyet olsun yapın ve paylaşın bnde merak ettim şimdi :)

      Sil
  9. teşekkürler evet oya hanım benim tamam paylaşırım :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık.. Bu hafta ben de yapacağım kısmetse.. Afiyetle yiyin..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler oya hanım,sizede afiyet olsun :))

      Sil
  11. Oya Hanim ben cigden yapıyorum ama öyle güzel anlatmıştınız ve resimlemissiniz ki sizin tarifle de deneyeceğim . Süper görüntü !!! Mutlaka tadida!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler lezzetli sanatlar :) evet tadınıda bi denedim kendim yaptım diye demiyorum :)) gerçektende çok lezzetliydi,sizede şimdiden afiyet olsun sevgiler..

      Sil
  12. Oya Hanim ,
    Biberlerin uç kısımlarını acıyor musunuz? Yoksa hiç birsey yapmadan mi kullanıyorsunuz , teşekkürler :)😊

    YanıtlaSil
  13. Hayır açmıyorum lezzetli sanatlar.sadece sapı ve yaprağı varsa çıkarıyorum eğer sosuda acı olsun istiyorsanız ayrıca bi kaç biberi domates kaynarken içini boşaltabilirsiniz sosa sevgilerimle..

    YanıtlaSil