Ben acıyı çok sevdiğim için turşu yaparken acı olması benim için çok önemli işte bu yüzdende ne zamandır çok sık yediğim ancak bi türlü yapmaya fırsat bulamadığım bir sosu bugün niyahet yaptım şimdide gelin birlikte yapalım başlıyoruz:)))
MALZEMELER
2,5 KİLO DOMATES
1 KİLO TOMBİK ACI BİBER
1 DEMETMAYDANOZ
YRM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YRM ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
11-12 DİŞ SARIMSAK (1 BAŞTAN BİRAZ FAZLA)
2 YEMEK KAŞIĞI KAYA TUZU
Domatesleri soyup rondoya sığıcak şekilde koyarak
rondodan geçirelim
sırasıyla önce yağı
yıkanmış küçük doğranmış(dilerseniz sarımsakla birlikte rondodan geçirebilirsiniz
sarımsak
kaya tuzu
Veee sirke...
Kaynamaya başladığında
Biberleri ekleyin ve 10 dk kadarda o şekilde kaynatın
Vee işte geldik en önemli kısmaa,kaynayan sıcak sıcak olan sosu
kavanozlara koyarak kapağını çok çabuk kapatarak ters çevirin
ve o şekilde bi örtü yada tepsiye dizerek 1 gün boyunca hiç dokunmadan
bekletin.Ertesi gün çevirdiğinizde eğer kapaklar içine çökmüşse yani üzerine
elinizi koyduğunuzda bi şişlik hissetmiyorsanız sosumuz kışa hazır demektir...
Afiyet olsun...Açtığımdada ilk sizlerle paylaşıp lezzetinide size anlatıcam ...
Eveeeet bayanlar dün yapmıştık bugün hepsi tutmuş süperr :)) Artık kışa hazırız..Haftayada kelek turşusu yapıcaz birlikte ..:)))
Afiyetle tüketin. Çok beğendim. Eşim bana yaptırtmıyır:( ANTALYA DA HERŞEY YAZ KIŞ VAR DİYOR.
YanıtlaSilbÖYLE YAPANLARADA İMRENİYORUM. kISIR VE KURU FASULYE İLE NE GÜZEL OLUR..
Çok seviyorsanız 1 er kiloluk yapın nursevin hanım eşinize söylemessiniz süpriz yaparsınız yaz gibi olurmu kışın sebze meyve.evet dediğiniz gibi fasulyede güzel olur bn özellikle kahvaltılar için yaptım teşekkürler :)
YanıtlaSilharika görünüyorlar afiyetle yersinniz inşalah sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler nisamla :))
YanıtlaSilDomatesli biberli turşuyu çok severim..Her sezon biber turşusu yaparken kahvaltıda tüketmek için ayrıca 2 şişede yanında domatesli biber turşusunu ihmal etmem..Harika oluyor llerinize sağlık :)
YanıtlaSilevet bnde kahvaltıda çok severim hep arkadaşlarla yerdim bu sefer kendim yapmak istedim vee bugün ters çevirdim soslarımı hepsi tutmuş :)) teşekkürler hatice hanım sizede afiyet olsun...
YanıtlaSilmerhaba bu ölçüden yrımlık kaç kavanoz çıktı acaba.elinize sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
YanıtlaSil5 yarımlık kavanoz canikom :) Bende ne kadar çıkacağını denemek için yapmıştım bidahakine ona göre yapıcam :)teşekkürler :)
YanıtlaSiloya hanım şu an elimde yarım kilo biber var bana domates ve diğer malzemeleri ne kadar koymam gerektiğini yazarsanız çok sevinirim bekliyorum yapacagım şimdi sevgiler tombik biber turşusu için
YanıtlaSilsafiye hanım sanırım sizsiniz :) 1 kilo biber için bütün malzemeleri ikiye bölerek yaparsanız aynı olacaktır 1 kiloya 2,5 domates yapmıştım sizde 1,250 grmla diğer malzemerinde yarısını koyarak yapabilirsiniz afiyet olsun yapın ve paylaşın bnde merak ettim şimdi :)
Silteşekkürler evet oya hanım benim tamam paylaşırım :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Bu hafta ben de yapacağım kısmetse.. Afiyetle yiyin..Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler oya hanım,sizede afiyet olsun :))
SilOya Hanim ben cigden yapıyorum ama öyle güzel anlatmıştınız ve resimlemissiniz ki sizin tarifle de deneyeceğim . Süper görüntü !!! Mutlaka tadida!!!!
YanıtlaSilTeşekkürler lezzetli sanatlar :) evet tadınıda bi denedim kendim yaptım diye demiyorum :)) gerçektende çok lezzetliydi,sizede şimdiden afiyet olsun sevgiler..
SilOya Hanim ,
YanıtlaSilBiberlerin uç kısımlarını acıyor musunuz? Yoksa hiç birsey yapmadan mi kullanıyorsunuz , teşekkürler :)😊
Hayır açmıyorum lezzetli sanatlar.sadece sapı ve yaprağı varsa çıkarıyorum eğer sosuda acı olsun istiyorsanız ayrıca bi kaç biberi domates kaynarken içini boşaltabilirsiniz sosa sevgilerimle..
YanıtlaSil