8 Ocak 2014 Çarşamba

Karalahana Sarması










 MALZEMELER
2 Demet karalahana
1,5 su bardağı pirinç
3 soğan
300 grm kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
kimyon,karabiber,reyhan ve tuz
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Küçük doğranmış soğan,yıkanmış pirinç,kıyma,kıyılmış maydanoz,salça,yağ ve baharatları ekliyerek içi iyice yoğurarak hazırlayın.Diğer tarafta lahanaların saplarını koparıp iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koymuş olduğunuz su ocakta kaynadığında yaprakları sığıcak kadar koyarak 2-3 dk kadar arkalı önlü çevirerek hemen kevgir yardımıyla alarak soğumaya bırakın.Soğuyan yaprakları damar kısmını yaprağı parçalamadan pıçakla üsten alın damarlı kısım üstüne 1 er tatlı kaşığı dolusu malzeme koyarak iki taraftan kıvırarak sarın ve bir yayvan tencerenin dibine bikaç lahana sererek sarmış olduğunuz lahanaları dizin ve üzerini biraz geçecek şekilde su ekliyerek üzerinede bir tabak koyarak önce orta ateşte kaynadığında kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin ve servis tabağına alarak yanında yoğurt ile afiyetle yiyebilirsiniz :))



2 yorum: