5 Aralık 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

















 Malzemeler
300 gr yaprak
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
3 küp şeker
1 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın,karabiber
1 tatlı kaşığı nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Resimde görüldüğü gibi ilk önce yağ ve soğanı küçük doğrayarak hafif kavurun,yıkanmış pirinci ekleyerek,onuda pirinç yapışmıycak şekilde bi 5 dk kadar kavurun.Daha sonra tarçın,karabiber,nane,şeker,kuş üzümü ve tuz ekliyerek karıştırıp bir çay bardağı su ile 3-5 dakika daha pişirerek ocağı kapatarak soğumaya bırakın.Eğer yaprağınız tuzlu ise önceden 1-2 su yıkayın ve tuzunuzu ona göre ekleyin.Soğuduktan sonra sarın ve yaprakla kaplanmış tencereye dizin,üzerine herhangi bir sığacak kapak koyarak üzerini geçicek kadar su ekliyerek kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin ve liom dilimleri ile soğuk servis edin.Afiyet olsun.:))

4 yorum:

  1. Bayılırım zeytinyağlı yaprak sarmasına. Elinize sağlık nefis gözüküyor. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,mutfağımdanesintiler :))..

    YanıtlaSil
  3. nsıl severım ne guzelde sarmışsın ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok sağol selmacım,yaprak sarma deyince sanırım herkez bayılır,bende dahil :))

    YanıtlaSil