2 Kasım 2013 Cumartesi

Topçata Çorbası

MALZEMELER
200 GR Kıyma
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı pilavlık bulgur
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 limon suyu
7 su bardağı su
üzeri için 6-7 dal maydanoz,TUZ
HAZIRLANIŞI
Kıyma,kimyon,karabiber,pulbiber ve tuz ile yoğurun.fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak avuç içinizde yuvarlayın.ince bulguru bi kaba dökerek köfteleri içine atarak bulayın,Suyu bi tencerede orta ısıda kaynatın,kaynayınca minik köfteleri içine atın ve 10-15 dk kısık ateşte pişirin.Daha sonra pilavlık bulguru da suya ekleyin ve 5 dk kadar daha pişirin,diğer bi tarafta bir kaba yoğurt,limon suyu, ve yumurta sarısını iyice çırpın,ve kaynayan çorbadan biraz sıcak su alarak terbiyeyi açın (kesilmesin diye ) ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin 10 dk kadar daha pişirerek kapatın ve çorba kasesine alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..:))

7 yorum:

  1. elıne sağlık ısmı nereden gelıyor acaba

    YanıtlaSil
  2. Rumeli yöresine ait bi çorba , teşekkürler selmacım :))

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi tam kış çorbası olmuş ,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık değişik bir çorba olmuş isminin anlamını soracaktım ama benden önce davrananmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,değişik bi isim olduğundan merak ediliyo teşekkürler sibel hanım :)

      Sil
  5. Çok lezzetli bir çorbaya benziyor..Ellerinize sağlık.. Afiyetler olsun canım...:))

    YanıtlaSil