4 Kasım 2013 Pazartesi

Düğün Çorbası

MALZEMELER
2 parça kuzu gerdan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
7 bardak su,ve tuz
ÜZERİ İÇİN
Sirke,sarımsak ve pulbiber
HAZIRLANIŞI
Gerdan ile suyu tencereye koyun ve iyice pişirin( ben düdüklüde yaptım) yaklaşık 20-25 dk kadar haşladım,daha sonra onu bir kevgir yardımı ile süzerek et ile suyunu ayırın ve suyu tencerede kaynarken diğer yandan un,yoğurt,limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırparak terbiyesini hazırlayın kaynayan sudan bu karışıma ekliyerek kesilmesini önlemek için tekrar karıştırın ve suya yavaş yavaş ekleyin,oda kaynamaya başladığında çok küçük didiklediğiniz etleride ekleyin tuzunuda istediğiniz miktarda ekliyerek 15-20 dk kaynatın ve kapatın.Üzerine sarmısak,sirke ve pulbiberden yapmış olduğumuz karışımdan gezdirerek servis yapabilirsiniz.NOT:Üzerine yağda kızdırılmış pulbiberde dökebilirsiniz,Benim gibi yaptığınızda işkembeyide yemiş gibi olursunuz:))) Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. aynı benım yaptığım gıbı cok severım pulbıberle elıne sağlık

    YanıtlaSil