MALZEME
750 Grm tavuk kuşbaşı
500 grm mantar
1 tane büyük soğan
3 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kekik
1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Tavukları 1 bardak su ile kendi suyunda suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin,iyice suyunu çekince küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri yağınıda ekleyip bi 5 dk kadar kavurun ve salça ve baharat ,tuzunuda ekliyerek 1-2 karıştırdıktan sonra ay şeklinde doğrandığımız mantarlarıda ekliyerek kapağını kaparak kısık ateşte 15-20 dk pişirin,Mantar kendi suyunuda verdiği için çok suya gerek yok eğer çok susuz gelirse bir bardak kadar ekliyebilirsiniz.Afiyet olsun :))
750 Grm tavuk kuşbaşı
500 grm mantar
1 tane büyük soğan
3 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kekik
1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Tavukları 1 bardak su ile kendi suyunda suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin,iyice suyunu çekince küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri yağınıda ekleyip bi 5 dk kadar kavurun ve salça ve baharat ,tuzunuda ekliyerek 1-2 karıştırdıktan sonra ay şeklinde doğrandığımız mantarlarıda ekliyerek kapağını kaparak kısık ateşte 15-20 dk pişirin,Mantar kendi suyunuda verdiği için çok suya gerek yok eğer çok susuz gelirse bir bardak kadar ekliyebilirsiniz.Afiyet olsun :))
afıyet olsun
YanıtlaSilTeşekkürler selmacım :)
Sil