8 Kasım 2013 Cuma

İrmik Helvası

 MALZEMELER 1,5 su bardağı irmik,1 su bardağı süt,1 su bardağı su,1 su bardağı şeker +2 yemek kaşığı şekerde piştikten sonrası için.100 grm margarin yada tereyağ,1 paket vanilya,1 avuç dolmalık fıstık
7.
 Gelelim HAZIRLANIŞINA Margarini tencereye alarak eritin,
 Hemen ardından fıstık
 Ve irmiği ekleyin
 Kavurmaya başlayın

 İyice fıstık ve irmik kızarıncaya kadar kavurun (Yaklaşık 15 dk kadar kavurun )
 Diğer bir tarafta ise Süt,su,şeker ve vanilyayı bir tencereye koyarak kaynatın
 Kaynayan sütlü karışımı iyice kavrulmuş olan irmiğe yavaş yavaş dökün
 Ve karıştırın ve fokurdamaya başladığında tencerenin kapağını kapatıp ocağı çok az kısarak suyunu çekene kadar pişirin


Suyunu çektikten sonra 2 yemek kaşığı şekeri üzeri serpip bir iki karıştırın ve demlenmeye bırakın.Demlenen helvayı bir servis tabağına alarak dilerseniz tarçında ekerek yiyebilirsiniz.Afiyet olsun...:))

2 yorum:

  1. boyle ayrıntılı tarıf vermen cok guzel gercekten emeğıne sağlık tadına bakım 10 numara olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet bal şeker olsun teşekkürler selmacım :)

      Sil