1 Kasım 2013 Cuma

Hamsili Pilav

 MALZEMELER



 Bugün sizlere HAMSİLİ PİLAV yaptım :) biliyorum dünde hamsi buğulama yapmıştım üst üste balık oldu ama balık bnm çok sevdiğim bir lezzet olduğundan ve tam zamanı olmasından dolayıda sık sık balık tüketmeyi tercih ediyorum.İşte KARADENİZ yöresine ait bu güzel lezzeti hep çok merak etmiş ve denemek istemiştim nihayet bugüne kısmetmiş,denedim ve sanırım başardım :).Bugüne kadar denemediğimden dolayı çok pişmanım yok böyle bi lezzet :)Ve işte gelelim tarifimize...
MALZEMELER
Ben bunu 500 grmlık hamsiden yaptım ve ölçülerimde ona göre kilogramlarınzı ona göre arttırabilirsiniz.
500 gr hamsi(Ayıkla ve yıkadıktan sonra kılçıklarını balığı parçalamadan içinden flote şeklinde çıkar
1 su bardağı pirinç(iyice yıka ve sıcak ve tuzlu suda 15 dk beklet)
2 soğan(küçük küçük doğra)
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
tuz,2 kesme şeker,karabiber.
1,5 s bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve kalıbı yağlamak için ise margarin


HAZIRLANIŞI
Resimdede görmüş olduğunuz gibi,bir teflon tavaya yağı ve soğanı kavur,üzerine süzmüş olduğunuz pirincide ekle kavurmaya devam et,üzüm,fıstık,karabiber,tuz,şekeride ekle ve karıştırdıktan sonra suyunuda ekliyerek kapağını kapat ve kısık ateşte pilav gibi pişir ve demle.Daha sonra margarinle yağlamış olduğunuz kalıba balıkları parlak yüzü alta gelicek şekilde diz(RESİMDEKİ GİBİ)Üzerine iç pilavı dök ve balıkları dizmeye devam et,ancak üzerindeki balıkları bu sefer tam tersi parlak yüzü üste gelicek şekilde diz ve hertarafını kaplıycak şekilde diz.Ben resmi özellikle yarım bıraktımki daha iyi anlayın diye:)) Bu işlemden sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında balıklar kızarıncaya kadar pişir (yaklaşık 25-30 dk).Fırından çıkar geniş bir servis tabağına kalıbı kek gibi ters çevir ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :))

4 yorum:

  1. tadı tam kıvamındaydı resımlerde her sey bellı elıne emeğıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol selmacım :) ilk denemem ama umarım başarmışımdır :))..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık Oya Hanımcım. Ben de çok sık yapıyorum kışın. Benim tarifim biraz farklı..:)) İç pilavı farklı. Tek kişilik güveç kaplarda yapıyorum.. Tek porsiyonluk.. Bir dahaki denemenizi benim tarifimle yapın bakalım beğenecekmisiniz.. Afiyetler olsun.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler oya hanım, Tabiki denerim sizde bunu deneyin :) sevgilerimle..

      Sil