MALZEMELER
PİLAVI İÇİN:
2 Su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su,yada etsuyu
1 yemek kaşığı margarin ,2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz..
KÖFTESİ İÇİN:
250 Grm kıyma
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
biraz maydanoz
2 diş sarımsak
tuz,karabiber
un köfteleri bulamak için (1-2 yemek kaşığı)
KÖFTEYİ KIZARTMAK İÇİN:yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça,1 çay kaşığı fesleğen,karabiber..
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayın ve ılık suda 20 dk kadar bekletin,daha sonra yayvan bir tencereye margarin ve sıvıyağ koyup eridikten sonra süzdüğünüz pirinci ekleyerek kavurun,ardından sıcak su ve tuzunu ekleyerek ocağın altını kısarak tencerenin kapağı kapalı şekilde 20-25 dk kadar pişirip demlenmeye bırakın.Diğer tarafta bir kaba kıyma,küçük doğranmış soğan,ufanlanmış bayat ekmek ve maydanoz,rendelenmiş sarımsak ve tuz,karabiberide ekliyerek iyice karıştırıp misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve hazırladığınız köfteleri unlu bir kaba koyun ve bir iki sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.Bir tavaya sıvıyağı koyarak kızınca köfteleri atın ve tavayı ara ara sallayarak kızartın,kızaran köftelere 1 yemek kaşığı salça,fesleğen ekleyerek birazda o şekilde pişirerek.ocağı kapatın.Demlenen pilavı bir ortası açık olan kek kalıbına koyun ve bastırın bir servis tabağına ters çevirerek,boş kalan orta kısmına köfteleri yerleştirerek,dilerseniz süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.:))
pılavda tane tane olmus koftesıde cok guzel tam alı paşaya laik olmus elıne sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selmacım :) Alipaşada ağzının tadını biliomuş hani...:))
YanıtlaSilOyacığım nasıl güzel bir sunum ve nasıl lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık diliyorum..
Süper...:))
Çok teşekkür ederim Özlemcim,sevgiler...:))
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkürler pınar hanım :)
YanıtlaSil