MALZEMELER
2 Su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
5-6 yemek kaşığı un
tuz
SOSU İÇİN:
1,5 Su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yeme kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı nane ve pul biber
HAZIRLANIŞI
Köftelik bulguru,sıcak su ile ıslatın ve üzerini bi havlu ile örtün ve bekletin,iyice suyunu çekince açın ve soğuduktan sonra un ve tuz ekleyerek yoğurun.Yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar kopararak elinizle sıkın( çiğköfte yapar gibi),Derin bir tencereye 2 litre kadar su koyun ve kaynayınca 3-4 damla limon sıkın ardından biraz tuz ekleyerek yaptığımız hamurları atın,hamurlar suyun yüzüne çıktığında pişmiş demektir.Bir kevgir yardımıyla hamurları alın ve servis tabağına koyun.Diğer tarafta yoğurt ve sarımsağı karıştırarak üzerine dökün ve sıvıyağda kızdırılmış nane ve pulbiberide üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun:))
Allah diyorum ben Oyacığım.. Kalkıp yapsam mı acaba şimdi bilemedim..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Ben akşama kadar bir kaç güzel kitap araştırıp sana bildireceğim. Özellikle de kendimin çok çok sevdiği kitaplardan. Biraz da yelpazeyi geniş tutmak istiyorum tam olarak ne tür seversin bilmiyorum diye canım..
Ellerine sağlık çok çok selamlar..:))
Ayy çok teşekkür ederim özlemcim..Valla çok sevinrim ama biliosun ince olucak :)) yoksa sıkılıorum.Bencede kalk yap çok kolay ve pratik mantı niyetine yersin :)) Teşekkürler sevgiler..Unutmadan beni etkilemesi yeterli tür önemli değil :)
YanıtlaSilellerıne sağlık vallahı ağzım sulandı
YanıtlaSilAaa öyle deme üzülürüm amaa,sanada ayrı yaparım bigün beraber yeriz :)) Teşekkürler selmacım...
YanıtlaSil