MALZEMELER
2 Su bardağı arpa şehriye
2 havuç
1 soğan
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencerede yağ ile şehriyeyi kavurun,ardından soğan ve biberi küçük küçük doğrayarak ekleyin.Onlarıda biraz kavurduktan sonra rendelenmiş havucu ekleyerek havuç kendi suyunu verip çok az çekinceye kadar kavurun,tavuk suyu,tuz ekliyerek kısık ataşte ağzı kapalı şekilde pilav gibi göz göz olunca kapatın ve havlu kağıt ile kapatarak demlenmeye bırakın artık servise hazır.Afiyet olsun..:))
Arpa şehriye pilavını çk çok severim ama havuçlusunu hiç yapmadım inanılmaz güzel ve lezzetli görünüyor maşallah ellerinize sağlık diliyorum..
YanıtlaSilBende merak ediyodum inanın çok lezzetli oldu teşekkürler :)
SilGüzel Görünüyor Tebrikler www.lezzettramvayi.com
YanıtlaSil