3 Ekim 2013 Perşembe

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı




MALZEMELER
2 Su bardağı arpa şehriye
2 havuç
1 soğan
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencerede yağ ile şehriyeyi kavurun,ardından soğan ve biberi küçük küçük doğrayarak ekleyin.Onlarıda biraz kavurduktan sonra rendelenmiş havucu ekleyerek havuç kendi suyunu verip çok az çekinceye kadar kavurun,tavuk suyu,tuz ekliyerek kısık ataşte ağzı kapalı şekilde pilav gibi göz göz olunca kapatın ve havlu kağıt ile kapatarak demlenmeye bırakın artık servise hazır.Afiyet olsun..:))

4 yorum:

  1. Arpa şehriye pilavını çk çok severim ama havuçlusunu hiç yapmadım inanılmaz güzel ve lezzetli görünüyor maşallah ellerinize sağlık diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende merak ediyodum inanın çok lezzetli oldu teşekkürler :)

      Sil
  2. Güzel Görünüyor Tebrikler www.lezzettramvayi.com

    YanıtlaSil