23 Şubat 2013 Cumartesi

KÖRİ SOSLU TAVUK

Malzemeler
1 bütün tavuk
4-5 patatez
2 havuç
1 soğan
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domatez salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber ve köri



Hazırlanışı:
Bir kapta salça,yoğurt,sıvıyağ,tuz,karabiber ve köriyi karıştırarak sos yapın,daha sonra bütün tavuğu ve istediğiniz şekilde doğramış olduğunuz patatezleri bu sosa iyice hertarafını bulayın ve bi borcam tepsiye doğradığımız havuç,iri doğranmış soğan,ve küçük küçük doğranmış sarmısağı koyun.Daha sonra sosladığımız patatezleride tepsiye koyun ve malzemenin ortasını açarak sosladığımız bütün tavuğu yerleştirin.NOT:Ben tavuğu ilk önce düdüklüde 15-20 dk haşladım parçalanmıycak şekilde.(Dilerseniz haşlamayın).Kalan soslu tabağa 3 bardak su ekleyerek karıştırıp tepsiye dökün önceden ısıttığınız fırında,180-200 derecede 45-50 dk pişirin.Her zaman dediğim gibi derece ve dakikalar fırınlara göre değişir,siz bunları fırınınıza göre ayarlayın:)Arada kontrol etmekte fayda var..Afiyet olsun.SON NOT:Eğer tavuğu haşlamazsanız fırında pişme süresini uzatın.

2 yorum:

  1. Köri tavuğa çok yakışıyor gerçektende,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Evet çok teşekkür ederim uğur böceği:)oyanın renkli yemekleri sayfamada beklerim:)

    YanıtlaSil