20 Şubat 2013 Çarşamba

JÖLELİ BİTTER ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI

MALZEME
1 Su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı ılık süt,1,5 su bardağı ılık su
1 paket bitter çikolata
1 paket jöle (çilekli)
 




YAPILIŞI:
Tencerede tereyağ ve sıvıyağını erittikten sonra,irmiği ekleyerek rengi dönene kadar kavurun.Diğer tarafta su,süt ve şekeri karıştırarak kaynatın ve irmiklerin üzerine dikkatlice yavaş yavaş dökün,bitter çikolatayıda küçük parçalar halinde ekleyerek kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar karıştırın,ocaktan alıp dinlendirin daha sonra kıvamına gelmiş kalıba döktüğümüz jölenin üzerine helvayı yayın ve ters çevirin hindistan cevizi ile süsleyin afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder