18 Şubat 2013 Pazartesi

ETİMEKLİ PROFİTORÖL



   MALZEMELER
1 kg süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağ
1 paket krem şanti
1 bardaktan biraz az süt(krem şanti için)
1 paket etimek
1 paket hazır çikolata sosu
üzeri için siz ne tercih ederseniz
     YAPILIŞI
Süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak,kaynamaya yakın margarini ekleyin,soğutun.krem şati ile sütü iyice çırparak soğuyan muhallebiye ekleyin karıştırın,etimekleri iri parçalara bölerek bu karışıma ekleyip karıştırın ve ıslatmış olduğunuz borcama dökün.Hazır çikolata sosunu 1 bardak süt 1 bardak su ile hazırlıyarak onuda karışımın üstüne yayarak üzerini süsleyerek hazırlayın afiyet olsun....

4 yorum:

  1. Benim klasil pasta muhallebim. Çok güzel oluyor gerçekten. Üstünü çok güzel süslemişsiniz.
    Nefis bir görüntü olmuş. Sanki şeker helva gibi
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim nilay hanım.sayfama hoş geldiniz...

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tatlıdan denemiştim,cupta denemiştim,bu şekilde borcama yaydığınızda keserken düzgün dilimler halinde kesildimi,servis açısından merak ettm kıvamını?
    süslemesi çok hoş olmuş ellerine sağlık,ziyaretin için mutlu oldum yine beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler uğurböceğim,Ertesi günü spatula ve bıçak yardımı ile gayet düzgün alınabiliniyo.Bende sizin ziyaretinize sevindim bnde bklerim sevgiler:))

    YanıtlaSil