13 Mart 2014 Perşembe

Patatesli Mayalı Simit Börek








3 Su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısını üzeri için ayırın) 1 tatlı kaşığı tuz ve kuru maya.
İÇİN İÇİN:
4 Patates
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber ve pulbiber
YAPIMI :
Unu eleyerek bir kaba alın ve tuzla harmanlayın ortasını çukur yaparak önce maya ardından diğer malzemeleride ekliyerek iyice yoğurun hamur önce elinize yapışıyo olabilir ama yoğurdukça o düzelicek mayalı hamurların özelliği budur.Uzun süre yoğurduktan sonra yaklaşık15-20 dk kadar daha sonra hamuru dinlenmeye bırakın.Diğer tarafta yağ ile soğanı kavurun ve üzerine haşlanmış patatesi ekleyin baharatlarıda ekleyip ocağı kapatın  ve soğumaya bırakın.Dinlenmiş hamuru biraz unlayarak geniş bir zeminde önce merdane ardından oklava ile büyükçe açın ve ortasına lahmacun gibi bütün malzemeyi yayın ve rulo şeklinde kıvırın yağlı bir tepside iki ucunu birleştirerek simit şekli verin ve üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder