4 Mart 2014 Salı

Kimyonlu Mantar Sote


Malzemeler
500 grm mantar
500 grm kuşbaşı tavuk
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,tuz
3 çay bardağı sıcak su
Hazırlanşı
Tavukları bir teflon tencerede 1,5 su bardağı su  ile suyunu çekene kadar pişirin,ardından iyice suyunu çekmiş tavuğa yağı ve ay şeklinde doğranmış soğanı ekleyin ve biraz kavurduktan sonra salça,kimyon,karabiber ve tuzu ekliyerek biraz daha kavurun ve mantarları yıkayıp ay şeklinde doğradıktan sonra ekliyerek 3 çay bardağı sıcak suyu ekleyin  çok su koymayın çünkü mantarlar zaten yeteri kadar  su veriyor,dilerseniz soğanlarla birlikte renk katsın diye yeşilbiberde ekliyebilirsiniz.Benim çocuklarım sevmiyor diye ben eklemedim.Nerde kalmıştık :)) Evet suyuda ekledikten sonra kapağı kapatıp ocağın altını kısarak 15-20 dk kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder