23 Mart 2014 Pazar

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun













MALZEMELER:
HAMUR İÇİN :4 Su bardağı un
                         1/2 badak ılık süt
                         1,5 tatlı kaşığı kuru maya
                         1 tatlı kaşığı toz şeker
                         1 yemek kaşığı sıvıyağ
                         1 tatlı kaşığı tuz
                         ve ılık su
HARCI İÇİN:250 Grm kıyma
                     1 büyük soğan
                     2 domates
                     2 sivribiber
                     yarım demet maydanoz
                    1 yemek kaşığı dolusu salça biber yada domates
                    1 çay kaşığı karabiber
                    1 çay kaşığı isot
                    1 çay kaşığı pulbiber
                    1 tatlı kaşığı tuz
                     1 yemek kaşığı sıvıyağ,tabi eğer kıymanız yağlı ise hiçte koymuyabilirsiniz.
İÇİ İÇİN:Domates,göbek,maydanoz,soğan ve limon vs işte orası sizin damak zevkinize kalmış :))Onada ben karışamamki diymii amaa :))))
NOT:Eğer acı yiyemiyorsanız isot yada pulbiber koymuyabilirsiniz..
Gelelim hazırlanışına:HAZIRLANIŞI:
Süt,maya ve şekeri iyice köpürene kadar karıştırın,ve hamuru yoğuracağınız kaba un,tuz ve yağı ekliyerek ortasına mayalı karışımıda dökerek yavaş yavaş ılık su ekliyerek yoğurmaya başlıyoruz taakii hamur klasik kulak memesi yumuşaklığına varana kadar:)),Daha sonra iyice yoğurduğumuz hamurun üstünü iyice örterek (streç,havlu bez,yada kabın kapağı gibi vs ) 30-35 dk kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve onlar tekrar o şekilde dinlenirken.Diğer tarfta bir kaba kıyma,rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates,içi çıkartılmış ve çok küçük doğranmış biberi,salça,yağ,baharat ve tuz hepsini iyice harmanlayın.Dinlenmiş olan parçalardan birini sert bir zemine un serperek merdaneyla yuvarlak yada oval şekilde açıyoruz ve yapmış olduğumuz harçtan 1yada 1,5 yemek kaşığı koyarak üzerinde yayıyoruz aynı şekilde diğerlerini yaparken o arada önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-11 dk pişirin çok fazla kızarmasını beklemenize gerek yok kıyma piştimi pişti sayılır.yeşilllik domates ve soğan eşliğinde bol limon sıkarak yanınada mis gibi köpüklü ayranla mideye indirebilirsiniz :)) Afiyet olsun..
Ve bu arada eğer bu malzemeden kaç tane çıktığını merak eden varsa, hemen söyliyim :))) 8 adet..Ama büyüktü Küçültürseniz dahada çok çıkabilir..

4 yorum:

  1. Ohhhh miss gibi lahmacun...Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pembe tatlar :))

      Sil
  2. mmmm bayılırımm uzun zamandır yemedim evde :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifimle çok kolay yapabilirsiniz teşekkürler nisa hanım :))

      Sil