Kısırı hep alışmışız bulgurdan yapmaya,tabi o yüzden bu sizlere biraz değişik gelecektir,Amaa çok lezzetli oluyo denemekte fayda var :))
İşte KISIR tarifi...
MALZEMELER:
1,5 SU Bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
yarım demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
6-7 yaprak kıvırcık
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1'er tatlı kaşığı nane,pulbiber
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
1,5 limon
gerektiği kadar sıvıyağ
ve tuz
Bulguru ıslatmak için 2 su bardağı sıcak su
Üzeri için 1 avuç kadar mısır
HAZIRLANIŞI:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp,bir havlu bez ile üzerini suyunu çekmesini için kapatın,Diğer tarafta bir tencereye mercimeği koyarak 2,5 su bardağı ile iyice haşlanana kadar pişirin ve süzün,Suyunu çekmiş bulgura baharat ve salça,tuz,yağ limonuda ekliyerek iyice yoğurun,Küçük küçük doğranmış tazesoğan,kıvırcık,maydanoz ve soğanıda ekliyerek karıştırın en son süzülüp soğumuş olan mecrcimeğide ekliyin karıştırdıktan sonra,koyucağınız kalıba mısır koyarak,üzerine kısırıda koyup bir servis tabağına ters çevirin,işte kısırımız hazır..Afiyet olsun:))
değısık tatlara acığız deneyeceğım sunumda cok sık olmus elıne sağlık
YanıtlaSil