16 Aralık 2013 Pazartesi

Pırasalı Arpa Şehriye Çorbası

Sakın !! Aaa pırasa çorbasıda içilirmi ? :) demeyin bence buna içtikten sonra karar verin,inanın pişman olmuycaksınız.Bide pulbiber ve limon sıktığınızda ohh ne güzelmiş diyeceksiniz :)) İşte Tarifim..
MALZEMELER:2 Adet pırasa
200 grm kıyma
2 avuç dolusu arpa şehriye
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için maydanoz
pulbiber,karabiber ve tuz..
Soğanı küçük doğrayıp yağda kavurmaya başlayın ardından kıymayıda katın ve kavurun kavrulan kıymaya çok ince kıyılmış pırasalarıda ekleyin salça ve baharatta ekliyerek iyice kavurun pırasalar yumuşayıncaya kadar,iyice kavrulduğunda 1,5 litre sıcak su ekliyerek kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyin ve arpa şehriyeler pişince çorbamız hazır..Afiyet olsun:)) 

3 yorum:

  1. Pırasayı çok severim. Eminim çorbası da çok lezzetli olmuştur. Eline sağlık canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Pırasalı şehriye çorbası hımm değişik güzelmiş deneyeceğim bunu eline sağlık canımm sevgilerimi bıraktım..

    YanıtlaSil