10 Aralık 2013 Salı

Elmalı Muhallebi

Elmalı Muhallebi






MALZEMELERİ:
4 Adet elma
1 kilo süt
4 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti (sade)
1 yumurta
1 su bardağı şeker ( 4 yemek kaşığını elmalar için ayırın,gerisi muhallebi için )
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
ve üzeri için fındık,h,ndistan cevizi vs...
HAZIRLANIŞI:
Elmaları küp küp doğrayın ve bir tencereye alarak üzerine 4 yemek kaşığı şeker ile kavurun,elmalar iyize yumuşayınca,kare bir borcama alarak üzerine tarçını serpin heryerine.Diğer tarafta süt,un,yumurta ve kalan şekeri karıştırarak tam pişmeye yakın vanilyayıda ekliyerek kaynayınca ocağı kapatarak krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve elmaların üzerine yayın çok az soğuttuktan sonra üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin,dilerseniz tekrar tarçın ekliyebilirsiniz..Afiyet olsun:))

4 yorum:

  1. elma cok guzel bır tat katmıs cok beendım tatlıyı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mmmmm neffis görünüyoooor amaa..:)))

    YanıtlaSil