MALZEMELER:
4 Yufka
4 adet pırasa ( yeşil kısımları )
250 grm kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
pulbiber,karabiber ve tuz
HARCI İÇİN:
1 Su bardağı yoğurt
1 çay bardağından braz az sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Küçük doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı yağ ile avurmaya başlayın çok az çevirdikten sonra kıymayı ekleyip iyice kavurun ve ince doğranmış pırasalarıda ekliyerek pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra salça ve baharatlarıda ekleyip çok az çevirdikten sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.Diğer tarafta harcın malzemelerinin hepsini bir kapta iyice çırp ve ilk yufkayı bir geniş tezgaha sererek harçtan hertarafına sürün ve resimde gösterdiğim gibi yapın aynı şekilde diğer yufkalarıda yaptıktan sonra,üzerlerine kalan harçtan sürerek çörekotu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,ve dilerseniz yanında bol köpüklü ayranlada servis yapabilirsiniz...Afiyet olsun:))
eline sağlık çok güzel olmuşlar
YanıtlaSilkış mevsimindeen çok tercih ettiğim börek harcıdır pırasa
sevgiler
Teşekkürler Melisa hanım :)
Sildaha ne olsun ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler selmacım :))
Sil