14 Kasım 2013 Perşembe

Karnıyarık







7-8 adet küçük boy patlıcan
250 grm kıyma
1 soğan
maydanoz
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
1 domates,2 adet sivri biber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların sap kısımlarını keserek zebra şeklinde kabuklarını soyun,ardından tencereye koydunuzda düz duracak kısmının üst tarafından baştan sona doğru çok derin olmadan bir kesik atın ki içine kıyma dan yaptığımız malzemeyi koyalım,daha sonra patlıcanları tuzlu suda bi 15 dk kadar bekletin ve ardından süzüp iyice kurulayarak kızgın yağda her tarafı hafif kızarıncaya dek kızartın ve kızaran patlıcanları havlu kağıdın üzerine alarak yağını süzün.Diğer tarafta küçük küçük doğranmış soğan kıyma ve sıvıyağı bir tavada kavurmaya başlayın kavrulan kıymaya küçük doğranmış maydanoz tuz ve karabiberide ekleyip onlarıda biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip çok azda su ekliyerek 1 çay bardağı kadar biraz kaynatın ve ocağın altını kapatın.Yağını süzmüş olduğumuz patlıcanları pişereceğiniz tencere yada fırında yapıcaksanız kestiğimiz kısımlar üste kalacak şekilde dizin ve kesilmiş yerleri iyice açarak iç malzemeden çok fazla dışarı taşmıycak şekilde her tarafına doldurun üzerine birer domates dilimi ve ortadan 4'e bölünmüş biber koyarak kalan malzemeye su katıp üzerini geçmiyecek şekilde tencereye ekleyerek orta ateşte biber ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun:))

2 yorum: