2 Ekim 2013 Çarşamba

Mayasız Kolay Poğaça









MALZEMELER
2 Yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
7-8 bardak su bardağı un ( ununa göre değişebiliyo siz genede 7 ve 8.ciyi yavaş yavaş ekleyin)
ÜZERİ İÇİN
1 Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İÇ MALZEME
250 Grm peynir lor yada normal farketmez..
yarım demet maydanoz ikisini harmanlayın.
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları bi kaba kırarak iyice çırpın,yoğurt ve sıvıyağını ekliyerek karıştırın tuz,un,ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Yapışmaz bir yerde ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak avuç içiniz kadar açın ve kenar kısmına iç malzemeden koyarak ay şeklinde kapatarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin yaklaşık 40-45 adet çıkıyo,üzerine 1 yumurta sarısı ve yağı karıştır ve sür dilerseniz çörek otu koymayabilirsiniz bn sevdiğim için koydum fırını hiç ısıtmadan 190-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.fırından çıkararak servis tabağın alarak yanındada sıcak bir çay yada meyve suyu ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..:))

9 yorum:

  1. Akşamın bu saatinde inanılmaz gözüküyorlar. Malzemeler ne kadar bol kullanılmış dışarı taşmışlar. Dışarıdan aldığınız puhaçalar da sadece iç malzemenin kokusu geliyor, kendi yok. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık cayın yanında cok guzel gıder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler selmacım aynen öyle yaptım :)

      Sil
  3. teşekkürler ilhan bey haklısınız :) malzeme çok olunca herşey tadına varıyor..

    YanıtlaSil
  4. Bir canım çekti kiii, şuradan alıp yiyiversem ne güzel olurdu :) Face de paylaştım, belki birisi yapıp getirir de hazıra konarım diye :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnşallah bi yapan olurda bnde bu vijdan azabından kurtulurum üzüldüm şimdi :) banu hanım facebook sayfamada beklerim https://www.facebook.com/OyaninRenkliYemekleri?ref=hl :))

      Sil
    2. https://www.facebook.com/OyaninRenkliYemekleri?ref=hl

      Sil
    3. Yok anacım, hala getiren yok, iş başa düşecek bu gidişler :)))) Facebook sayfanı zaten beğenmiştim çoook önceden :)

      Sil
  5. Banu ablamın face den gördüm poğaçalarınızı :) 5 aylık hamileyim, görür görmez canım çekti :D hemen pişirdim. nefissss oldular.. çooooooooook teşekkür ederim tarif için. bir de çok kolaymış.. 4 yaşında da oğlum var, o da yardım etti .. beraber pişirdik,yedik :D

    YanıtlaSil