MALZEMELERİ
1 Paket margarin 250 grm(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
4 su bardağı un
kurabiye sayısı kadar inci şeker
HAZIRLANIŞI
Margarin,pudra şekeri,sıvıyağ ile yoğur ardından vanilya ve unuda yavaş yavaş katarak ele yapışmıycak bir hamur haline getir.Ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarla ve yağlı kağıt sarılı tepsiye dizerek üzerine incileri birer birer hafif işaret parmağınızla bastırarak koyun.önceden ısıttığımız fırında 160 derecede 17-18 dk kadar pişir.Fırından çıktıktan sonra 5 dk dinlendir,ve servis tabağına alarak,üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun...
ıncılı zenın kurabıyesı olmus
YanıtlaSilEvet Savoroski koyucam yakında selmacım bozdurur bozdurur yerim artık :))
Sil