2 kilo büyük etli kırmızı biberleri,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önlü arkalı 15-20 şer dk kadar 180 derecede pişirin,biberlerin etli yada büyük küçük olmasınada bağlı pişme süresi benimkiler çok etli güzeldi.Daha sonra fırından alarak iyice soğuduktan sonra,kabuklarını soyarak içini temizliyerek istediğiniz büyüklükte keserek buzdolabı poşetlerine eşit miktarda koyarak ağzını sıkıca kapatarak ,buzluğa kaldırın...Afiyet olsun :))
ohhh ohhh misss, afiyetle yenir bunlar...
YanıtlaSilTeşekkürler Swotpisces :)
Siltam da ben yapmak istiyordum yapım tarzımız aynı
YanıtlaSilçok severim kendisini
sevgiler
:)) bunu çıkarınca yağ,sirke sarımsak ohh miss dimi yüreğimin iklimi,teşekkürler sevgiler :))
Silelıne sağlık kısın hazır olarak yıyeceksın ne guzel
YanıtlaSilTeşekkür ederim selmacım,evet aynen öyle yapıcam çok severim kırmızı biberi :))
SilKırmızı biber yemeklerimizi de renklendiyor, belki biliyorsunuzdur fırından çıkınca sıcak sıcak torbaya koyarsanız,bir süre sonra biberler zahiyat vermeden kolayca soyuluyor.Bu da en pratik temizleme yöntemi.Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilTeşekkürler ıhlamurcum,iyice soğutuncada çok kolay soyuluyo bi daha onunla uğraşmak zorunda kalmadan gerekli malzemesini döküp afiyetle yeniyo:))
YanıtlaSilbende çok severim bu biberleri.ben fırına atmadan önce dolmalık temizler gibi temizliyorum çekirdeklerini.daha kolay oluyo.fırından çıkartıncakabuklarını soyup doğru buzluğa :)tavsiye ederim...
YanıtlaSilEvet oda güzel fikir asuman hanım,çekirdekleri sorun olabiliyo doğru :) bidahakine öyle yapıcam sevgiler...
Sil