4 Eylül 2013 Çarşamba

Közlenmiş Kırmızı Biber







2 kilo büyük etli kırmızı biberleri,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önlü arkalı 15-20 şer dk kadar 180 derecede pişirin,biberlerin etli yada büyük küçük olmasınada bağlı pişme süresi benimkiler çok etli güzeldi.Daha sonra fırından alarak iyice soğuduktan sonra,kabuklarını soyarak içini temizliyerek istediğiniz büyüklükte keserek buzdolabı poşetlerine eşit miktarda koyarak ağzını sıkıca kapatarak ,buzluğa kaldırın...Afiyet olsun :))



10 yorum:

  1. ohhh ohhh misss, afiyetle yenir bunlar...

    YanıtlaSil
  2. tam da ben yapmak istiyordum yapım tarzımız aynı
    çok severim kendisini
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bunu çıkarınca yağ,sirke sarımsak ohh miss dimi yüreğimin iklimi,teşekkürler sevgiler :))

      Sil
  3. elıne sağlık kısın hazır olarak yıyeceksın ne guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim selmacım,evet aynen öyle yapıcam çok severim kırmızı biberi :))

      Sil
  4. Kırmızı biber yemeklerimizi de renklendiyor, belki biliyorsunuzdur fırından çıkınca sıcak sıcak torbaya koyarsanız,bir süre sonra biberler zahiyat vermeden kolayca soyuluyor.Bu da en pratik temizleme yöntemi.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler ıhlamurcum,iyice soğutuncada çok kolay soyuluyo bi daha onunla uğraşmak zorunda kalmadan gerekli malzemesini döküp afiyetle yeniyo:))

    YanıtlaSil
  6. bende çok severim bu biberleri.ben fırına atmadan önce dolmalık temizler gibi temizliyorum çekirdeklerini.daha kolay oluyo.fırından çıkartıncakabuklarını soyup doğru buzluğa :)tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oda güzel fikir asuman hanım,çekirdekleri sorun olabiliyo doğru :) bidahakine öyle yapıcam sevgiler...

      Sil