28 Ağustos 2013 Çarşamba

Fasulye Turşusu


MALZEMELER

                                          1,5 Kilo fasulye (ayşe kadın)
                                     



                                          1 baş sarımsak

                                        1 çay bardağı elma sirkesi

                                         3 yemek kaşığı tuz(KAYA TUZU)

                                           1 tatlı kaşığı çok dolu dolu değil toz şeker..
                                           Fasulyeleri kaynayan suya atarak 5 dk kadar rengi
                                           dönene kadar kaynadıktan sonra hemen soğuk suya atarak
                                           şoklayın ve soğumasını sağlayın,daha sonra kavanoza
                                          ara ara sarımsakları atarak fasulyeleri yerleştirin boş yer kalmıycak şekilde
                                          ve dizdiğiniz fasulyelerin üzerine sirkeyi dökerek ağzına kadar su doldurun ve o suyu fasulyeler dökülmeden bir tasa geri boşaltın suya şeker ve tuzu ekliyerek eritene kadar karıştırın ve tekrar kavanoza boşaltın ağzını bir poşetle sıkıca kapatarak (bn streçle sardım) kapağını sıkıca kapatın ve serin yerde bekleterek olduktan sonra Afiyetle yiyin....Yaklaşık 10-15 günde olur :))
                                            Yeteri kadar su ve 2 litlerik kavanoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder