9 Temmuz 2013 Salı

Kadınbudu Köfte

MALZEMELER
Yarım kilo kıyma (yarı yarıya ayır )
1 bardak haşlanmış pirinç
1 soğan
3 yumurta (sadece 1 tanesi köfte malzemesi için diğeri kızartmak için)
1 su bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon,
1 bardak un
YAPILIŞI

kıymanın yarısını ayırıp ayırdığın kıymayı 1 soğanı küçük küçük doğrayrak bi tencerede soğanla kavur ve soğumaya bırak soğuduktan sonra ayırmış olduğumuz kıymayı ekle haşlanmış soğutulmuş pirinç,bi yumurta,tuz,karabiber,kimyon ekleyerek yoğur.daha sonra ayrı bi kaba 2 yumurtayı kırarak çırp diğer bi kabada un koy ve köfte şeklinde yaparak (biraz daha kalın) önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda altı üstü pembeleşince peçete koyduğumuz servis tabağına al Afiyet olsun...




2 yorum: