3 Mart 2013 Pazar

FELLAH KÖFTESİ

Malzemeler
2,5 bardak ince bulgur
1 bardak un
1 bardak irmik
yumurta
tuz
SOS İÇİN
5 domates
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biberbsalçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Bir kaba ince bulguru koyup hafif hafif ıslatarak iyice her yerinin nemlenmesini sağlayın ve un,irmik,tuz ve yumurtayı ekleyerek iyice yavaş yavaş ıslatarak yoğurun ince bulgur iyice eriyene kadar yoğurun.Daha sonra yoğurduğumuz hamurlardan küçük parçalar kopararak avucumuz içinde yuvarlayarak ortasını bastırın.Diğer tarafta bir tencereye 2 litre su koyarak kaynatın ve kaynayan suya tuz ve bi kaç damla limon sıkarak hamurlarımızı atıyoruz.Yaklaşık 8-9 dk pişirerek hamurlar su yüzüne çıktıktan sonra kevgir yardımıyla alıp süzüyoruz.Sosu için bir tencereye sıvıyağ ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ekleyip bir iki çevirdikten sonra rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz,kaynamaya başladığında tuz,karabiber,pulbiber ve salçaları ekliyerek bi taşımda öyle kaynatarak ocağı kapatın.ve servis yapacağımız kaba hamurları sosu ve ince ince kıydığımız maydanozları ekliyerek harmanlıyoruz.Afiyet olsun...:)

3 yorum: