6 Mart 2013 Çarşamba

AYVA TATLISI

Malzemeler
3 adet ayva(Çekirdeklerini ayırın atmayın)
1 bardak şeker
7-8 karanfil
1 bardak su
1 damla gıda boyası YADA 1 küçük paça lohusa şerbeti
 YAPILIŞI
Ayvaları soyun ve ortadan ikiye bölün orta sert kısmını kaşık yada oyma aletiyle oyun,ve çekirdeklerini atmayın çünü onlarıda tencereye ekliycez,Daha sonra ayvaları tencereye dizerek üzerine şekeri serpiştirin,karafilleride içine atın ve suyuda ekliyerek 1 damla gıda boyası yada dilerseniz ,                                                                                   bir parça lohusa şekeri koyarak önce tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin ve iyice yumuşayınca ayvalar,tencerenin kapağını açarak alttaki şerbetten ayvalarını üstüne dökerek birazda ağzı açık pişirin şerbet hafif macun kıvamına geldiğinde ocağı kapatın.Ve servis tabağına alarak süsleyin,İsterseniz kaymaklada süsleyebilirsiniz ben çocuklarımın hoşuna gitsin diye böyle yapmayı tercih ettim ve birde hani bu tatlını şerbeti diyebilirsiniz,ben şerbetini servis tabapına koymadan bu şekilde çekmek istedim.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder