25 Şubat 2013 Pazartesi

TİRAMİSU

Malzemeler:
1 Pasta keki (SADE)
3 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı süt
1 labne peynir
PASTA KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 bardak süt
3 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı nescafe
Kakao


YAPILIŞI
Labne hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup,ocakta sürekli karıştırarak kaynamaya başladığında labneyi ekleyerek bi taşımda labneyle pişirerek ocağı kapatın.Daha sonra pasta kekinin alt kısmını pasta servis tabağına koyarak,süt şeker ve nescafe ile yapmış olduğumuz karışımla her tarafını ıslatın yarısını diğer pasta kekine ayırarak.Yapmış olduğumuz muhallebiyi soğuttuktan sonra yarısını ilk tabana yayın üzerine tekrar diğer  pasta kekini yerleştirerek aynı işlemi yapın kenarlarını ve üstünü düzelterek en üstünü kakao ile kaplayarak dilerseniz hindistan cevizi ilede süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun..:)

2 yorum: