12 Şubat 2013 Salı

Bitter çikolatalı irmik helvası

















Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağından biraz fazla şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 subardağı ılık su
1 paket bitter çikolata
1 portakal :(kabuğu rendesi)
      Hazırlanışı:
Tencerede sıvıyağ ve tereyağını erittikten sonra irmik ekleyerek kavurmaya başlayın,irmiklerin rengi döndükten sonra,başka bi tarafta süt,su ve toz şekeri karıştırın.Tencereyi ocaktan alın ve şekerli su karışımını irmiğin dikkatlice dökün,bitter çikolatayıda ekleyerek irmikler suyunu hafif çekene kadar karıştırın ocağı kapatıp 15 dk dinlendirerek üzerini portakal rendesi ile süsleyin afiyet olsun...

2 yorum: