13 Şubat 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler:
yarım kilo bakla
1 soğan
3 tane taze soğ
4-5 tane kesme şeker
tuz,dereotu
1tatlı kaşığı un
2 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
   YAPILIŞI:
Ayıklayıp yıkamış olduğumuz baklaları bölerek,tencereye bakla,küçük doğranmış soğan ve taze soğan,şeker tuz sıvıyağ ve unumuzu 2 çay barda
                                                                                    ğı suyla sulandırarak malzemenin üzerine döküp yak
                                                                                    laşık 25-30 dk kısık ateşte pişir son 5 dk kala dere
                                                                                    otunu ekle ocağı kapatarak soğut ve servis yap afiyet
                                                                                     olsun...

1 yorum:

  1. Bu yemeği herkez sevmez ama yoğurtlu ve sarmısaklı çok daha iyi oluyo...

    YanıtlaSil