16 Nisan 2014 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası


Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Merhaba arkadaşlar.. Ben daha önceden bahsettiğim gibi çorbanın her çeşidini severim ancak tavuk çorbasını hep o kokusundan dolayı biraz zorlanırdım içmeye çocuklarımda aynı şekilde.Ama hastalandığımızda yani soğuk algınlığındada en iyi gelen çorbada tavuk suyuna çorbadır malesef :(( Neyse ben bu yüzden tavuk suyuna çorbayı biraz daha lezzetli ve kokusu çok daha güzel kokan bi hale getirdim ve çok sevdim.İşte size besin değeri oldukça yüksek olan lezzeti bir çorba tarifi hadi buyrun birlikte okuyalım :))
MALZEMELERİM:
3 Adet kemiksiz but
1 soğan
1 büyük boy domates
1 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ.Çok yağ koymanıza gerek yok zaten tavuk yağlı olduğundan yeteri kadar olucaktır.
1 çay bardağı arpa şehriye
karabiber,nane,kekik, ( 1'er çay kaşığı )
tuz 1,5 tatlı kaşığı
6 bardak tavuğun suyu + 2 bardak su yani 8 bardak su:)) Gelelim yapılışına..
Hazırlanışı:
Öncelikle 6 bardak normal su ile tavukları güzelce haşlayın,haşlanan tavuğu bir kevgir yardımıyla bir yere boşaltın ve suyunu saklayın tavukları ise çok küçük şekilde doğrayın. Derin bir çorba tenceresine soğanı küçük küçük doğrayın ve yağ ile kavururmaya başlayın kavururken ortadan ikiye bölünerek içini temizlediğiniz biberi çok ince doğruyarak onuda ekleyin ve domateside kabuklarını soyup onlar biraz kavrulduktan sonra küp küp doğrayarak ekleyin.Biraz hepsini kavurduktan sonra salça,nane,karabiber,kekik ve tuz ekleyin ve tavuk suyunu tamamını üzerine ekledikten sonra 2 bardak daha sıcak su ekleyin hemen ardından doğranmış tavuk ve arpa şehriyeleride ekliyerek 10-15 dk pişirin. Ve bol limon ve dilerseniz pulbiber ile servis edin.Afiyetler olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder