MALZEMELER:
2 Su bardağı pirinç
1 soğan
2 yemek kaşığı (25 grm) dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
3 bardak tavuk suyu yada normal su,Ben normalde eğer pirinci ıslatıp beklettiysem birebir ölçü kullanırım yoksa hiç ıslatmassam 1'e 1,5 koyarım ama bazen pirince göre ve içine eklediğiniz malzemeye görede su çekme değişebiliyo o yüzdende bu pilavda 3 bardak sıcak tavuk suyu ekledim ve tam geldi..
Gelelim tarifimize: Pirinci sıcak suya biraz tuz ekliyerek 15-20 dk kadar beklettikten sonra iyice soğuk suyla yıkayarak duru bi su çıkana kadar yıkadıktan sonra süzün,diğer tarafta tencereye yağları ve soğanı alın ve yağ eridikten sonra fıstık ekliyerek hepsini kavurduktan sonra pirincide ekliyerek 5 dk kadar kavurun ve tuz ve şekeri ekliyerek suyu ekleyin.Suyunu ekledikten sonra baharat ve önceden sıcak sua beklettiğimiz kuş üzümlerinide ekliyerek tencereyi sallıyarak ağzını kapatın ve kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.ocağı kapatarak üzerine kağıt havlu koyup 10-15 dk demlenmeye bırakın.Şimdiii:))) fırında iyice pişirip kızarttığımız bütün tavuğumuzu servis tabağına alarak içini ve yanlarını doldurarak dereotu ile serviz yapabilirsiniz.Afiyet balşeker olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder