MALZEMELER
200 Grm mantar
250 grm kıyma
1 soğan
2 sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
pulbiber,karabiber ve tuz
1 yumurta sarısı ( üzeri için )
HAZIRLANIŞI:
Soğanı küçük küçük doğra ve yağ ile hafif kavurduktan sonra yine küçük doğranmış biberleri ekle birlikte kavur kıymayı ekle kavurduktan sonra pulbiber,karabiber,tuz ve salçayıda ekle bir iki karıştır.Mantarları yıkayıp dörde böl ve ince doğra ekle hepsini karıştır ve kapağını kapatarak bi 5 dk kadar kapağı kapalı pişirdikten sonra kapağını aç ve bi 3-4 dk kadarda o şekilde pişirerek ocağı kapat ve soğumaya bırak.Soğuduktan sonra önceden yumuşatılmış milföylerin tam ortasına malzemeden koyarak zarf şeklinde kapat ve ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye diz,üzerine yumurta sarısı sür ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişir.Afiyet olsun :))
ellerıne sağlık ıcınden lezzetı bellı
YanıtlaSil