14 Aralık 2013 Cumartesi

Soğan Kızartması

Soğan Kızartması






Daha önceleri soğan halkası yapmıştım,ama bu soğan halkası değil kızartması:)) Çıtır çıtır olan herşeyi çok severim buda tıpkı cips gibi üstelik nasıl yapıldsığını bildiğiniz sağlıklı bi yiyecek...Gelelim yapılışına.
MALZEMELER:
2 Soğan
2 su bardağı ayran
2 su bardağı un
pulbier,ve tuz
Kızartmak içinde yeteri kadar sıvıyağ
Hazırlanışı:Soğanları yuvarlak şekilde ince keserek ayranın içinde ovalıyarak halkaları birbirinden ayırın,ve ardından un,pulbiber ve tuz karışımına iyice bulayarak kızgın yağda altın sarısı olucak şekilde kızartarak bir havlu kağıt serili servis tabağına alarak, Afiyetle yiyebilirsiniz...:))

2 yorum: