6 Aralık 2013 Cuma

Milföy Çanağında Kısır

Milföy Çanağında Kısır






Malzemeler:Börek
5 Adet Milföy
1 yumurta sarısı
Kısır Malzemeleri
2 Su bardağı köftelik bulgur
2'5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşğı biber salçası
pulbiber,karabiber,nane ve kimyon 1 er tatlı kaşığı karabiberi biraz az koyabilirsiniz
sıvıyağ,limon ve tuz
maydanoz,tazesoğan,kıvırcık
Kısır için bulguru sıcak su ile ıslatarak havlu bi bezle örtün,suyunu çekince açın ve tuzla karıştırarak çok az soğuması için bekleyin ardından baharat,salça,limon ve yağını koyarak limon ve yağ hatta baharat bile damak zevkinize bağlı çok yada az katabilirsiniz.Hepsini iyice yoğurarak yedirin.En son yeşillikleride küçük küçük doğrayıp ekleyin ve harmanlayın.
            Milföyleri resimde gösterdiğim gibi yaparak,etrafına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılm ış 170 derecelik fırında 20-25 dk pişirin ve en son pişen çanaklara kısırı koyarak servis yapabilirsniz..Afiyet olsun:))



7 yorum:

  1. Oyacığım yine zahmetli ve yine lezzetli bir yemek olmuş..
    Hele ki kısırı nasıl severim. Tüm bulgur işlerini severim. Bugün de mercimekli köfte yaptım..:))
    Ama senin bu uyguladığın şekil çok çok güzel olmuş..
    Maşallah diyorum..:))

    YanıtlaSil
  2. Ayy bende mercimek köftesine bayılırım Özlemcim,Teşekkür ederim:))Seninde ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Degisik ve cok hos bir sunum olmus. Elinize saglik. Nefis gozukuyor :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler mutfağımdan esintiler :))

    YanıtlaSil
  5. cok guzel bır fıkır ıcıne her sey olur elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Evet tabi istediğimiz herşeyi koyabiliriz,Teşşekkürler selmacım :)

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel bir sunum olmus,ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun.Ben de beklerim

    YanıtlaSil