MALZEMELER:
3 Adet kabak
3 adet havuç
100 grm kornişon turşu
100 grm ceviz
6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak ve tuz.
HAZIRLANIŞI:
Kabak ve havuçların kabuklarını temizliyerek,rendenin büyük kısmıyla rendeleyin,ve bir tavaya alarak üzerine tuz serperek iyice kendi sularıyla kavurun yumuşayınca ocağı kapatarak bir büyük süzgeçe alarak uzun süre soğuyup sularını iyice verene kadar bekletin.Ben 2-3 saat kadar bekletiyorum,çünkü çok su verdikleri için yoğurtla karıştırdığımız zaman çok sulu olabiliyo,bu yüzdende iyice süzmenizde fayda var akşamdan yapıp ertesi günde karıştırabilirsiniz..İyice süzülmüş malzemeyi diğer tarafta yoğurt mayonez vwe sarmısağı iyice karıştırın ve bu karışımın üstüne dökün ardından küp küp doğranmış kornişon ve çok küçük olmuycak şekilde cevizleride rondodan geçirerek onuda ekleyin ve hepsini harmanlayın bir servis kabına alarak,Afiyetle yiyebilirsiniz:))NOT:Kornişon ve yaptığımız malzemedede tuz olduğu için çok fazla tuz koymaya gerek yok...
bunun tadı superdı gene ısterım elıne sağlık
YanıtlaSilTabi herzaman teşekkürler:)) Afiyet olsun..
SilOyacığım şimdi tarifi kızımla birlikte okuduk. Eğer evde yeterli malzeme varsa akşama yapmayı düşünüyoruz..
YanıtlaSilMükemmelsin ellerine sağlık..:))
An itibari ile bu tRİFİ Yypıyoruz çoook çok teşekkürler tekrardan..:))
YanıtlaSilOhh çok sevindim buna :)) yapıp paylaşırsan dahada sevinicem,kızınla sana afiyet olsun özlemcim:)) teşekkürler..
SilDenenecekler listesine aldım. Nefis görünüyor. Eline sağlık canım. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkürler mutfağımdanesintiler:))
Sil