16 Kasım 2013 Cumartesi

Karides Söğüş


MALZEMELER
500 GRM Karides
su,tuz,limon,
HAZIRLANIŞI
Karidesleri güzelce yıkayın ve süzün ardından bir tencereye su doldurun ve kaynamaya bırakın kaynayan suya tuz ve karidesleri koyun ve 5 dk kadar kaynatın,hemen ardından karidesleri kevgir yardımı ile soğuk suya atarak soymasını kolaylaştırın ve baş ve kuyruk kısımlarından çekerek ve orta kabuklarını kaldırıp ayaklarını çekin hepsini bu şekilde soyarak bir servis tabağında üzerine limon ve tuz ekliyerek yiyebilirsiniz.Afiyet olsun:))

5 yorum:

  1. cok lezzetlıydi en zoru ayıklamak herhalde

    YanıtlaSil
  2. Evet biraz,onuda göstericektim ama unuttum :( bidahaki sefere inşallah, soğuk sıcak şokladığımız zaman kolay soyuluyo.Rahmetli babacım nur içinde yatsın,hep bize yapardı...

    YanıtlaSil
  3. Karides cok severim ama kokusundan rahatsiz olan esim yuzunden evde yapamiyorum.
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz kokuyo haklısınız:( Ama çabuk gidiyo teşekkürler...

      Sil
  4. Ben hiç yemedim.. :) çok merak ediyorum aslında. Ama balıkla dahi çok aramız yok ailecek.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil