19 Kasım 2013 Salı

Kabak Tatlısı


MALZEMELER
750 Grm Balkabağı
500 grm toz şeker
yarım su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
2-3 adet karafil
YAPILIŞI
Kabakları soyulmamışsa güzelce yeşil kısımlarını alarak soyun,ve tıpkı karpuz kavun dilimi gibi biraz daha kalın keserek eşit büyüklükte bölerek akşamdan yayvan bir tencereye dizin ve üzerine şekeride her tarafına serperek bir gece bekletin.Ertesi günü o kendiliğinden sulanak ve hiç su koymadan kendi suyuyla yumuşayıncaya kadar pişirin ocağı kapatmaya 5-10 dk kala karafilleride atarak birazda o şekilde pişirip ocağı kapatın ve servis tabağına alarak üzerine ceviz veya fındık serperek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :))

4 yorum:

  1. artık kıs geldı yapalım senın tarıften elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler selmacım :))

    YanıtlaSil
  3. kışın vazgeçilmez lezzetlerinden bol cevizli :)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil