24 Ekim 2013 Perşembe

Kıymalı Karnıbahar




Dün sizlere karnıbaharın kızartmasını  yapmıştım,bugünde yemeğini yaptım :)) Aslında karnıbaharı bi çok kişi sevmez kokusu çok hoş değildir,ama kokusunu limonlu kaynar suda 5 dk bekletirseniz giderebilirsiniz.Ben zaten bana sebze olsunda ne olursa olsun :)) hepsini çok severim karnıbaharda onlardan biri..Şimdi tarife gelelim...
MALZEMELER
1-2 Demet karnıbahar(tabi kişi sayınızada bağlı bu)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
200 grm kıyma
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,su
HAZIRLANIŞI
Karnıbaharları çiçek çiçek bozmadan ayırın,ve suda yıkayın.Yayvan bir tencereye soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağıda ekliyerek çok hafif kavurun ve ardından kıymayı ekleyip iyice kavurduktan sonra salçayıda ekleyin karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin tuz ve karabiber miktarı sizlerin damak zevkine bağlı:)ve ayırdığınız karnıbaharları tencereye dizin ve karnıbaharları geçmiycek şekilde su ekliyerek kapağını kapatıp orta ateşte 25-30 dk pişirin.NOT:Karnıbahar pişerken çok fazla karıştırılmaz çünkü dağılır ve çiçek çiçek olmasının bi özelliği kalmaz sadece ilk başta dizdiğinizde çok yavaşça alttan üste doğru kıymalı malzemeyi alsın diye karıştırabilirsiniz....Yumuşayınca ocağı kapatıp servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun :)))

4 yorum:

  1. elıne sağlık kıs sezesı sevılmezmı hıc afıyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık en sevdiğim kış sebzesi her türlüsünü severek yerim sevgiler..

    YanıtlaSil