26 Eylül 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
















 Malzemeler
300 gr yaprak
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
3 küp şeker
1 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın,karabiber
1 tatlı kaşığı nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Resimde görüldüğü gibi ilk önce yağ ve soğanı küçük doğrayarak hafif kavurun,yıkanmış pirinci ekleyerek,onuda pirinç yapışmıycak şekilde bi 5 dk kadar kavurun.Daha sonra tarçın,karabiber,nane,şeker,kuş üzümü ve tuz ekliyerek karıştırıp bir çay bardağı su ile 3-5 dakika daha pişirerek ocağı kapatarak soğumaya bırakın.Eğer yaprağınız tuzlu ise önceden 1-2 su yıkayın ve tuzunuzu ona göre ekleyin.Soğuduktan sonra sarın ve yaprakla kaplanmış tencereye dizin,üzerine herhangi bir sığacak kapak koyarak üzerini geçicek kadar su ekliyerek kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin ve liom dilimleri ile soğuk servis edin.Afiyet olsun.:))

6 yorum:

  1. mmmm..... nefis görünüyor ellerinize sağlık :) yaprak ve lahana sarması diyince ben bi tuhaf oluyorum :) bayılıyorum sarmaya :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler züleyha hanım,sarmayı sanırım sevmeyen yoktur :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Oyyy nasıl severim...
    Ellerinize sağlık maşallah..:))

    YanıtlaSil
  4. ay cok guzel olmustu elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun selmacım teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil