1,5 kilo küçük kelek
9-10 tane sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
yarım limon suyu
Bu malzemeleri 1,5 kiloluk 2 kavanoza böldüm...
YAPIMI:
Kelekleri yıkayın ve bütün olanları belli yerlerinden delerek iki ucunu çok küçük şekilde kesin,bölüceklerimizi 4'e bölerek iç kısmını biraz alın ve kavanozlara yerleştirin.Ve her bi kavanoza su doldurarak,tekrar o sularını bi kaba bşaltarak ölçü almış olalım kavanozlara sarımsakları paylaştıralım eşit
olarak.Suya tuzu,şekeri,sirke ve limon suyunu ekliyerek karıştırarak tuzun iyice erimesini sağlayın,ve suyu kavanozlara ağzına kadar doldurarak kapaklarını sıkıca kapatarak güneş almayan serin ve karanlık bi yerde saklayın yaklaşık 10-15 gün sonra açıp kullanabilirsiniz..Afiyet olsun
Hemen kaydettim yapılışını ben ilave olarak kavanozu kapatmadan önce bir demet iyice yıkadığım yeşil nane de koyuyorum antakya da öğrenmiştim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık diliyorum..:))
Teşekkürler miyav kedicik evet nane yada defne yaprağı dilerseniz bikaç nohut ta atabilirsiniz içine turşu benim vazgeçilmezimdir :))
Silelıne sağlık cok guzel olmus bende deneyeceğım
YanıtlaSilTeşekkürler selmacım dene bizde seninki yapıp yiyelim :))
SilSon anda turşu şeklimi değiştirince keleklerim ortada kalmıştı, ilk defa kelek turşusu yapacağım, senin tarifini seçtim :) Nane mi koysam defne mi ? Yoksa ikisini de miii :))
YanıtlaSilBanu hanım ben ikisinide kullanmadım ama illede koymak isterseniz defneyi tercih edin bnde ilk kez kelek yaptım bundan sonrada hep yapıcam, çünkü inanılmaz lezzetli oldu tabiki bu tarifle :)) Evet biçok kişi defneyi kullanıyo ancak onsuzda oluyo :))
YanıtlaSilBen bi bütün birde bölerek yapmamın sebebi denemekti,çünkü biri 4'e bölünüyo diğeri bütün sadece uc kısımları kesiliyo içine malzeme işlermi düşüncesinden merak etmiştim fakat ikiside aynı tat oldu.Ancak tek bi sorun oluyo bütün konulunca kavanozlar az alıyo mikatarını...
YanıtlaSil