19 Eylül 2013 Perşembe

Karnıbahar Salatası

1 Küçük karnıbahar
1 küçük brokoli
2 havuç
1 çay bardağı mısır evde haşlanmış(yada konserve)
dereotu
tazesoğan
1 limon
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
YAPIMI
Geniş bi tencereye su koyarak kaynatın,kaynayan suya karnıbaharları çiçek çiçek ayırarak brokoliyide aynı şekilde havucu ise uzunlamasına 4'e daha sonra 3'bölerek hepsini sırasıyla çok az yumuşayıncaya kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla alarak soğumaya bırakın.Haşlanmış soğumuş malzemeleri geniş bir salata tabağına alarak üzerine mısır,dereotu ve tazesoğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin.Üzerine limonun suyunu,sıvıyağ ve tuzu karıştırarak dökün.5 Çaylarınızda misafirlerinize hem lezzetli hemde hafif ve sağlıklı bir salata sunmuş olursunuz..Afiyet olsun..:))
NOT:Dilerseniz aynı malzemeleri limon yağ eklemeden yoğurtlu sarımsaklı yapabilirsiniz.Üzerine kızdırılmış pul biber ile...:)

4 yorum:

  1. elıne sağlık kıs geldımı ne

    YanıtlaSil
  2. Eee geliyo az kaldı teşekkürler selmacım :)

    YanıtlaSil
  3. Mevsimi geldi karnıbaharın ne kadar da faydalı. Çok güzel görünüyor salatanız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil