3 Yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı havuç rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 vanilya
1 kabartama tozu
14 yemek kaşığı un..
YAPIMI
Yumurta ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpın,yağ ve sütü ekliyerek karıştırın,vanilyayı ekleyip karıştır.Ve daha sonra üzüm,tarçın ve havucu ekliyerek iyice harmanlayın,ve enson un ve kabartma tozunu ekliyerek kek kalıbını peçete yardımıyla heryerini yağluyarak malzemeyi kalıba boşaltın,önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında ilk 30 dk ka hiç açmadan 40 -45 dk pişirin.Keke bir kürdan yardımıyla bakarak pişip pişmediğini anlarsınız eğer kürdanı batırıp çektiğinizde kolay çıkıyorsa yapışmıyorsa kek pişmiştir.Bi 10 dk kadar bekleterek kalıbı ters çevirip servis tabağına alabilirsiniz.Afiyet olsun..:)
Nasıl severim ve şu an nasıl canım çekti anlatamam. Hemen tarifinizi not ettim çok çok teşekkürler..:))
YanıtlaSilAyy öyle demeyin üzülürüm hemen yapın olurmu :) çok kolay bi tarif rica ederim sevgiler..
YanıtlaSil1 bardak çay, 1 dilim havuçlu kek ne de güzel olur :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
teşekkürler tarifname :) Evet çok güzel olurr,hatta şimdi kalkıp öyle yapıcam hemen çayımı alıyorum :))
SilKalıptan ne güzel çıkmış amaa :)
YanıtlaSilEvett :) kek yaparken en korktuğum şeyde odur,neyseki gene başardım.Tabi yağlamak çok önemli birazda fırından çıkınca bekletmek..
SilÇok güzel görünüyor ,evi mis gibi kokusu sarmıştır ellerine sağlık ,sevgiler....
YanıtlaSilElinize sağlık.Çok güzel kabarmış çayımın yanına bir dilim rica etsem :):))
YanıtlaSil