1 Kilo hamsi
Mısır unu
Sıvıyağ
Benim özel balık tavam vardı ve ona yaptım,eğer sizin yoksa herhangi bir yanmaz,yapışmaz tavada olabilir.Hamsileri güzelce ayıklıyarak bi kaç su yıkayıp süzün, mısır unu ve tuz ile harmanlayın bu işlemi 1 kilo balığı iki bölüm halinde yapabilirsiniz.Ve tavaya çok az yağ döküp heryerine yayarak balıkları sırayla dizin ve geniş düz bir kapakla kapatarak normal ateşte kızardıktan sonra düz kabağı tutarak ters çevirerek tavaya balıkları koymadan önce diğer tarafı içinde çok az yağ gezdirdikten sonra. Öbür tarafını tavaya yerleştirin,benim tavam 1 kilo balığa yetti eğer yetmesse aynı işlemi tekrar yapın.Bu işlemi yaparken kapağı ters çevirmeden önce tavanın dibinde kalan yağı baıklar düşmeden dökün çünkü damlayan yağ kolunuzu yada elinizi yakabilir aman Dikkat.!! Yanında bol yeşil salata ile sunum yapabilirsniz..Afiyet olsun :)
oo nefis görünüyor ellerine sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim kelebek etkisi :)
Silİşte bu görüntüye bayılıyorum. Papatya gibi dizili çıtır çıtır hamsiler... Balık ve salata sofradaysa başka hiçbir şeye gerek yok. Üzerine de fıstıklı helva. Oh oh oh bir de Türk kahvesi. Eh hamsi şimdi öldü:))
YanıtlaSil:)) evett valla öldü ama bn hamsinin o güzel tadı damağımda kalsın tercih ederim :))
SilOfff harika! Afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkürler hanhildem buyrun birlikte yiyelim :))
SilOoo salatasıyla birlikte hamsiler müthiş görünüyor. Ellerinize sağlık..:))
YanıtlaSil:) Teşekkür ederim..
SilNe kadar özenmişsiniz. Görüntü müthiş. Ama ben şu sırada piyasada satılan hamsilere karşı biraz mesafeliyim çünkü marmara hamsisi. Ama o kadar güzel resimlemiş ve anlatmışsınız ki bu düşüncemle ters düşüp yarın alabilirim. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHaklısınız belki.Amaa işte zaten balık sezonunu zorla beklediğim için hemen çıkınca alıyorum:)) Teşekkürler..
Silsüper ötesi gözüküyo..eminim tadıda öyledir..ellerinize sağlık..:) bu arada banada beklerimm..sevgilerimlee..
YanıtlaSilTeşekkürler.Balık lezzetli olmazmı hiçç :) tabiki gelirim sevgiler..
SilMerhabalar ben ben muhteşem görüntüyü kaçırmışım ellerinize sağlık,nasılda güzeldir afiyetler olsun:))
YanıtlaSil